Studenac Market Logo

Mađarica

1 h
Zahtjevno
20 do 30 komada

Sastojci

  • SASTOJCI ZA KORE
  • glatko brašno 600 g
  • šećer 200 g
  • jaja 2 kom.
  • kiselo vrhnje 200 ml
  • svinjska mast 2 žlice
  • prašak za pecivo 1/2 kom.
  • KREMA
  • mlijeko 1,2 l
  • kakao 100 g
  • šećer 250 g
  • glatko brašno 5 žlica
  • maslac 250 g
  • čokolada za kuhanje 100 g
  • GLAZURA
  • čokolada za kuhanje 200 g
  • suncokretovo ulje 6 žlica

Priprema recepta

Mađarica je kolač koji svi vole i bez kojeg je teško zamisliti bilo koju proslavu. Naučite ju pripremiti uz upute chefa Gorana!

  1. Sve sastojke za tijesto stavite u posudu i mijesite nekoliko minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto podijelite na pet jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte po dimenzijama posude za pečenje.
  3. Razvaljano tijesto stavite na masni papir i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sedam do devet minuta, odnosno dok tijesto blago ne porumeni. Ponovite postupak s preostalim tijestom.
  4. U loncu pomiješajte mlijeko, kakao, šećer i brašno te sve zajedno stavite kuhati oko deset minuta.
  5. Nakon toga ugasite vatru te u kremu dodajte maslac i čokoladu. Sve dobro promiješajte i podijelite smjesu na četiri jednaka dijela.
  6. Mađaricu slažite dok je krema vruća. Slažite tako da stavite jednu koru pa jedan dio kreme dok ne potrošite sve kore. Zadnju koru premažite čokoladnom glazurom.
  7. Pripremit ćete je tako što ćete čokoladu za kuhanje otopiti na pari s uljem, zatim premazati zadnju koru.

Za ljubitelje voćnih slastica donosimo kolač od jabuka i kokosa!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 16.01. do srijede 22.01.2025.

Keks Moto

Kraš

Keks Moto
-25%

1,49 €

1,99 €

kakao, 192 g, 7,76 €/kg

Vrijedi od 16.01.2025. do 22.01.2025.

Gazirano piće

Coca cola

Gazirano piće
-20%

1,30 €

1,63 €

1 l

Vrijedi od 16.01.2025. do 22.01.2025.

Pivo

Pan

Pivo
-28%

1,09 €

1,52 €

0,5 l, 2,18 €/l

Vrijedi od 16.01.2025. do 22.01.2025.

Voćni jogurt

Dukat

Voćni jogurt
-20%

0,49 €

0,62 €

150 g, 3,27 €/kg

Vrijedi od 16.01.2025. do 22.01.2025.