17.12.2020.

Mađarica

  • Zahtjevno
  • 1 h
  • 20 do 30 komada

Mađarica je kolač koji svi vole i bez kojeg je teško zamisliti bilo koju proslavu. Naučite ju pripremiti uz upute chefa Gorana!

  1. Sve sastojke za tijesto stavite u posudu i mijesite nekoliko minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto podijelite na pet jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte po dimenzijama posude za pečenje.
  3. Razvaljano tijesto stavite na masni papir i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sedam do devet minuta, odnosno dok tijesto blago ne porumeni. Ponovite postupak s preostalim tijestom.
  4. U loncu pomiješajte mlijeko, kakao, šećer i brašno te sve zajedno stavite kuhati oko deset minuta.
  5. Nakon toga ugasite vatru te u kremu dodajte maslac i čokoladu. Sve dobro promiješajte i podijelite smjesu na četiri jednaka dijela.
  6. Mađaricu slažite dok je krema vruća. Slažite tako da stavite jednu koru pa jedan dio kreme dok ne potrošite sve kore. Zadnju koru premažite čokoladnom glazurom.
  7. Pripremit ćete je tako što ćete čokoladu za kuhanje otopiti na pari s uljem, zatim premazati zadnju koru.

Za ljubitelje voćnih slastica donosimo kolač od jabuka i kokosa!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!