Priprema recepta
Vrhunac svakog uskršnjeg ručka svakako je ukusan i sočan desert. Talijanski Bensone jednostavan je za pripremu, a oduševit će i najzahtjevnije sladokusce!
- U posudu stavite brašno, sol, šećer i suhi kvasac te izmiješajte sastojke. U drugoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, naribanu koricu limuna, mlako mlijeko i jaja. Sve dobro povežite.
- Ručno ili s pomoću miksera umijesite jednolično tijesto. Kad se tijesto počne odvajati od stijenke, izvadite ga i oblikujte po želji u slovo "S" te ga stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom.
- Premažite ga jajem i pospite šećerom u granulama i šećerom u prahu te ga stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Gotov kolač ohladite i narežite prije posluživanja.
Tradicionalne slastice najdraži su vam dio blagdanske trpeze? Uskršnja sirnica ili pinca pravi je izbor za vas!