30.03.2021.

Bensone

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 4-6 osoba

Vrhunac svakog uskršnjeg ručka svakako je ukusan i sočan desert. Talijanski Bensone jednostavan je za pripremu, a oduševit će i najzahtjevnije sladokusce! 

  1. U posudu stavite brašno, sol, šećer i suhi kvasac te izmiješajte sastojke. U drugoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, naribanu koricu limuna, mlako mlijeko i jaja. Sve dobro povežite. 
  2. Ručno ili s pomoću miksera umijesite jednolično tijesto. Kad se tijesto počne odvajati od stijenke, izvadite ga i oblikujte po želji u slovo "S" te ga stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom. 
  3. Premažite ga jajem i pospite šećerom u granulama i šećerom u prahu te ga stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Gotov kolač ohladite i narežite prije posluživanja.

Tradicionalne slastice najdraži su vam dio blagdanske trpeze? Uskršnja sirnica ili pinca pravi je izbor za vas! 

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!