Cool kartica
24.07.2019.

Sirnica ili pinca

  • Zahtjevnije
  • 3-4 h
  • 4-6 osoba
  1. Pola svježeg kvasca otopite u Natura svježem mlijeku kojeg ste prethodno malo ugrijali.
  2. Dodajte po malu žličicu brašna i šećera. Pustite da se aktivira.
  3. U drugu posudu stavite žumanjke, šećer, Zorela suncokretovo ulje, mast, otopljeni Dukat maslac, vanilin šećer, sok limuna i naranče, koricu limuna i naranče, aromu ruže i rum, a zatim sve dobro miješajte pjenjačom 1 minutu.
  4. Kad se kvasac aktivirao dodajte ga u smjesu sa žumanjcima i lagano drvenom kuhačom pomiješajte. Zatim kroz sito lagano dodajte prosijano brašno Čakovečkih mlinova i malo soli.
  5. Nastavljajte miješati drvenom kuhačom dok se sastojci ne povežu. Onda tijesto prebacite na površinu i dodajte još malo brašna, cca. 50 g, ovisno o količini tijesta.
  6. Gotovo tijesto vratite u posudu, pokrijte i ostavite dizati najmanje 1 sat.
  7. Kad se tijesto diglo, izvadite ga na površinu i premijesite. Po želji razdvojite u manje komade, stavite na nauljeni lim i škarama zarežite po vrhu.
  8. Premažite žumanjkom i po vrhu stavite lagano mrvljeni šećer u kocki. Ostavite tako da se diže još cca. 30 minuta.
  9. U prethodno zagrijanoj pećnici, pecite 30 - 40 minuta, na 180 stupnjeva. Ako brzo počne tamniti prekrijte alu folijom i nastavite peći.
Isprintajte recept