06.04.2021.

Pileća salata

  • Jednostavno
  • 30 minuta
  • 2-4 osobe

Hladna pileća salata s tjesteninom i povrćem idealni je i lagani proljetni obrok koji će vas istovremeno osvježiti i zasititi!

  1. Pileći file začinite soli i paprom i stavite ga peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30-45 minuta. Po želji marinirajte piletinu prije pečenja. 
  2. Povrće očistite i narežite na manje komade. U drugoj posudi pomiješajte aceto balsamico, sol, papar, sezam i maslinovo ulje te sve dobro promiješajte i stavite sa strane. 
  3. Tjesteninu skuhajte i ohladite. 
  4. Povrće i tjesteninu pomiješajte i začinite prethodno pomiješanim začinima. 
  5. Kad je piletina pečena, narežite je na manje komade i pomiješajte s povrćem i tjesteninom. Prilikom posluživanja, na vrh stavite mladi sir i sitno sjeckani mladi luk. 

Tražite još zdravih načina za pripremu piletine? Pohana piletina bez ulja sigurno će vam se svidjeti!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!