06.04.2021.

Rolada od limuna

  • Umjereno zahtjevno
  • 1-2 h
  • 4-6 osoba

Sočna rolada od limuna pravo je osvježenje za poslijepodnevno druženje uz kavu!

  1. Izmiksajte žutanjke, brašno i šećer dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte limunovu koricu i snijeg od bjelanjka te sve lagano povežite. 
  2. Smjesu izlijte na lim za pečenje obložen masnim papirom i premazan maslacem te stavite peći 15-20 minuta na 180 stupnjeva. 
  3. Pečeni biskvit ohladite 10 minuta, zatim gornji dio biskvita stavite na novi masni papir koji ste posuli šećerom u prahu. Zatim skinite masni papir koji je na dnu. 
  4. Stavite sa strane da se potpuno ohladi. 
  5. Za pripremu kreme pomiješajte sir mascarpone sa šećerom u prahu, limunovim sokom i koricom limuna. Dobivenu kremu razmažite po biskvitu te pažljivo zavijte. Prije posluživanja pustite da se ohladi. 

Uživate u aromama citrusa? Torta s klementinama slastica je koju morate isprobati!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!