Cool kartica
28.11.2019.

Torta s klementinama

  • Zahtjevnije
  • 1.15h
  • 6-8 osoba
  1. Klementine stavite kuhati dok ne omekšaju. Nakon sto su se skuhale sameljite ih u pire pomoću sjeckalice ili štapnog miksera.
  2. Mljevenim bademima dodajte prašak za pecivo i gussnel, te dobro promiješajte.
  3. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pire od klementina i na kraju mljevene bademe pomiješane s gussnelom i praškom za pecivo.
  4. Smjesu istresite u namašćeni kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 °C oko 50 minuta. Na pečeni kolač dok je još u kalupu prelijte ganache. 
  5. Njega će te pripremiti tako sto ćete malo zapeći lješnjake na suhoj tavi, zatim dodati slatko vrhnje i zakuhati ga. Zakuhano slatko vrhnje prelijte preko Kandi čokolade s lješnjakom i pustite par minute da se otopi. Koristiti ga dok je topao.
  6. Za pripremu sirupa, šećer i vodu zagrijte do vrenja da se šećer otopi. Dodajte  klementine rezane po želji i kuhajte 5–10 minuta. Ostavite da se  ohlade u šećernom sirupu. Koristite ih za dekoraciju.

Dobar tek!

Isprintajte recept