13.04.2021.

Pita s tunjevinom

  • Umjereno zahtjevno
  • 2 h
  • 4 osobe

Pita s tunjevinom tunu iz konzerve transformira u pravi mediteranski specijalitet!

  1. Sastojke za tijesto pomiješajte ručno ili pomoću miksera u jednoličnu smjesu. Zatim dobiveno tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak 30 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i stavite ga u zamašćenu posudu za pečenje. Utisnite ga i dno izbodite vilicom. 
  3. Stavite ga peći na 190 stupnjeva 7 do 8 minuta. Kad je gotovo, izvadite ga van. 
  4. Špinat blanširajte i usitnite. Tunjevinu procijedite kako biste uklonili višak masnoće. 
  5. Jaja razmutite s vrhnjem za kuhanje i začinite po želji. Dodajte špinat, tunjevinu i mladi sir i sve dobro pomiješajte. 
  6. Smjesu izlijte na tijesto i stavite peći na 180 stupnjeva 30 minuta. 
  7. Prije posluživanja pustite da se malo ohladi. 

Tražite još ideja za ukusne morske delicije? Svidjet će vam se i domaća pašteta od tune!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!