27.04.2021.

Lazanje s kozicama, blitvom i sirom

  • Jednostavno
  • 60 minuta
  • 4 osobe

Lazanje s kozicama, blitvom i sirom idealan su posni ručak, ali i prava delicija za sve ljubitelje talijanske i mediteranske kuhinje!

  1. Pripremite šalšu tako što ćete češnjak kratko popeći na maslinovu ulju, a zatim dodati pelate. Začinite prema potrebi soli i paprom.
  2. Kuhajte 10 do 15 minuta, zatim dodajte peršin. Stavite sa strane. 
  3. Blitvu očistite i narežite. Zatim je pomiješajte sa sirom i ribanim sirom te začinite. Kozice pomiješajte s bijelim lukom, peršinom i maslinovim uljem. 
  4. Na dno posude za pečenje stavite malo šalše, zatim na nju složite lazanje. Stavite pomiješani sir i špinat, zatim na to malo kozica. Slažite dok sve ne potrošite. Na vrh stavite šalšu i pospite ribanim sirom. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta. 

Svim ljubiteljima ribljih jela sigurno će se svidjeti i rižoto s plodovima mora!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!