24.08.2021.

Njoki od butternut tikve

  • Umjereno zahtjevno
  • 2 h
  • 4 osobe

Njoki od butternut tikve oduševit će sve ljubitelje ovog ukusnog jesenskog ploda!

  1. Tikve narežite na pola. Začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 15-20 min., odnosno dok tikva ne postane mekana.
  2. Pečenoj tikvi odvojite "meso", bit će potrebno oko 200 g.
  3. U pire dodajte glatko brašno i gris te zamijesite tijesto. Ukoliko bude potrebno, dodajte još brašna.
  4. Dobiveno tijesto podijelite na 2 komada. Razvaljajte ga i narežite kao i s klasičnim njokima.
  5. Njoke kuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu. 
  6. Dinstajte tikvicu izrezanu na male kockice i kozice na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i peršin te podlijte temeljcem. Kad zakuha, dodajte prethodno kuhane njoke od tikve. Dodajte maslac i ribani sir te dodatno začinite po potrebi.

Punjeni njoki još su jedna ukusna ideja za one koji vole ove ukusne i meke loptice tijesta!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!