07.09.2021.

Pečene ukiseljene paprike

  • Jednostavno
  • 2 h
  • 2 staklenke

Vrijeme je izrade ukusne domaće zimnice, a pečene ukiseljene paprike svakako su jedan od zalogaja koje se isplati pripremiti!

  1. Paprike operite i osušite. Nauljite ih i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Pecite ih na 200 stupnjeva oko 20 minuta s obje strane. 
  2. Dok se paprike peku, staklenke s poklopcem isperite hladnom vodom i stavite u dublji lonac te ga napunite vodom. Na laganoj vatri kuhajte staklenke oko 30 minuta, kako biste ih sterilizirali. Nakon toga ih izvadite i stavite sa strane da se ohlade.
  3. Pečene paprike izvadite i pustite da se malo ohlade, a zatim ih očistite od zapečene kožice i sjemenki. Paprike stavljajte u prethodno sterilizirane staklenke.
  4. Pripremite smjesu za kiseljenje tako što ćete vodu, ocat, sol, šećer i papar dobro promiješati dok se šećer ne otopi. Smjesu nije potrebno kuhati.
  5. Smjesu ulijte u staklenke s paprikama i odmah ih zatvorite. 
  6. U prikladan lonac uspravno stavite staklenke i ulijte vodu do pola. Kuhajte ih oko 5 minuta, zatim izvadite i pustite da se ohlade.

Pripremate li svoje zdrave teglice za nadolazeću zimu, ne zaboravite i na domaći ajvar!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!