14.09.2021.

Marmelada od nektarina

  • Jednostavno
  • 2 h
  • 400-500 g marmelade

Uživajte u slatkom okusu ljeta tijekom cijele zime! Marmelada od nektarina slatka je zimnica koju možete iskoristiti i za pripremu raznovrsnih kolača.

  1. Nektarine ogulite i narežite na manje komade. Stavite ih u prikladni lonac i kuhajte na umjereno jakoj vatri dok ne postanu mekane. 
  2. Tijekom kuhanja s površine uklonite pjenu ako se bude stvarala.
  3. Kad su omekšale, usitnite ih s pomoću blendera ili štapnog miksera i vratite u lonac. 
  4. Nastavite kuhati i dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok te sve dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustoću marmelade.
  5. Ako želite, možete dodati sredstvo za želiranje. 
  6. Gotovu marmeladu stavite u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i pustite da se ohladi. Držite je na hladnom i tamnom mjestu do godinu dana.

Želite li ove sezone isprobati nešto neobičnije okuse, pripremite pikantni džem od rajčice!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!