19.10.2021.

Čokoladni kolač s mandarinama

  • Umjereno zahtjevno
  • 1 h
  • 6-8 osoba

Slatko i citrusno savršena su kombinacija – najbolji sezonski okusi sakrili su se u sočni čokoladni kolač s mandarinama!

  1. Mandarine očistite i kuhajte u malo vode nekoliko minuta. Zatim uklonite s vatre i izmiksajte.
  2. Čokoladu za kuhanje otopite na pari i stavite sa strane da se ohladi.
  3. Mikserom istucite jaja, šećer i ulje dok se svi sastojci ne sjedine, zatim postupno dodajte pire od mandarine iz kojeg ste uklonili koštice.
  4. Kad ste dodali cijeli pire, umiješajte rastopljenu čokoladu i sve dobro povežite.
  5. Pomiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u prethodno napravljenu smjesu i sve dobro izmiksajte.
  6. Kalup za kolač premažite maslacem i pobrašnite, zatim ulijte biskvit i stavite peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  7. Kad je gotov, izvadite ga i pustite da se malo ohladi.
  8. Za pripremu ganachea čokoladu usitnite i stavite u prikladnu posudu. Slatko vrhnje zakuhajte i prelijte preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta, a zatim dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka.
  9. Ohlađeni biskvit prelijte napravljenim ganacheom i ukrasite mandarinama.

Sezonu domaćih mandarina iskoristite i za pripremu slatke zimnice - osvježavajućeg džema od mandarina!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!