09.11.2021.

Juha od krumpira s mladim sirom

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4-6 osoba

Slasna juha od krumpira s mladim sirom, dodanim na samom kraju, zagrijat će vas u trenu!

  1. Na maslinovu ulju pirjajte luk koji ste usitnili na malo veće komade.
  2. Kad luk požuti, dodajte očišćen i na kockice narezan krumpir.
  3. Dodajte maslac, sol i papar te sve dobro promiješajte.
  4. Nakon nekoliko minuta podlijte temeljcem i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20-30 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.
  5. Kad se krumpir skuhao, prema potrebi dodajte još malo temeljca i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu kremastu juhu.
  6. Zatim dodajte slatko vrhnje te sve dobro promiješajte.
  7. Začinite prema potrebi.
  8. Juhu poslužite u prikladnim zdjelicama i na vrh stavite mladi sir.

Poželite li okusom otputovati u Francusku, jednako kremasta i slasna je i juha od luka!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!