Studenac market
26.03.2020.

Juha od luka - recept

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 4-8 osoba

Priprema recepta

Klasična juha od luka unijeti će dašak Francuske u vaš dom! Jednostavna za pripremu, ova juha osvojit će vas aromom, teksturom i okusom.

  1. Luk očistite i narežite tanko u obliku polumjeseca.
  2. Na Farchioni maslinovom ulju i Meggle maslacu dinstajte luk 20 minuta na srednje jakoj vatri dok se ne karamelizira.
  3. Nakon što ste luk izdinstali, dodajte sol, papar, smeđi šećer, lovor, suhi lovor te dobro promiješajte i dodajte čašu vina, pustite da tekućina ishlapi i zatim stavite još jednu žlicu vina. Kad iskuha, dodajte sav goveđi temeljac.
  4. Kuhajte još 20 minuta, a u međuvremenu stavite peći dvopeke koje ste premazali maslinovim uljem i na njih složili mozzarellu i ribani sir po želji. Pecite na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta.

Dobar tek!

Isprobajte i kremastu te jednako neodoljivu juhu od graška i pancete!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!