21.12.2021.

Kako napraviti povrtni temeljac

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 2 l temeljca

Kako izraditi povrtni temeljac koji će obogatiti svako jelo  - provjerite u našem jednostavnom i brzom receptu! 

  1. Luk ogulite, a ostalo povrće nije potrebno guliti, ali ga prije upotrebe dobro operite.
  2. Sve narežite na krupnije komade i stavite u posudu za kuhanje. 
  3. Ulijte vodu, dovoljno da sve pokrije. 
  4. Ako želite malo koncentriraniji temeljac, stavite manje tekućine.
  5. Kuhajte na jakoj vatri dok ne zakuha, a nakon toga smanjite na srednje jaku temperaturu i kuhajte oko 1 sat.
  6. Temeljac procijedite kroz sito, a ako ne potrošite sve odmah, ohladite ga i zamrznite.

Povrtni temeljac možete iskoristiti u pripremi ovog finog rižota od cvjetače - isprobajte! 

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!