Studenac market
19.04.2022.

Juha od kelja pupčara i lješnjaka - recept

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4 osobe

Priprema recepta

Juha od kelja pupčara i lješnjaka donosi potpuno nove okuse na vaš tanjur!

  1. U prikladnu dublju posudu za kuhanje, zagrijte ulje i dodajte luk i kelj. Pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte češnjak i temeljac te pustite da zakuha. 
  2. Kada zakuha smanjite temperaturu te nastavite kuhati dok kelj ne omekša, 15-25 minuta. Stavite lješnjake u blender s malo temeljca i sve dobro izmiksajte. 
  3. Nakon toga lješnjake dodajte u kuhani kelj i pomoću štapnog miksera sve dobro izmiksajte.
  4. Po potrebi začinite s još soli i papra.

Za još zdravlja na vašem jelovniku, isprobajte ovaj jednostavan prilog - ukusni zapečeni kelj pupčar!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!