10.05.2022.

Marmelada od jagoda

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 600 g marmelade

Marmelada od jagoda idealan je dodatak palačinkama i kolačima. Uz ovaj slatki voćni namaz sačuvajte ljeto u staklenci kroz cijelu godinu!

  1. Jagode operite, uklonite im peteljku i narežite na manje komade. Jabuke operite i narežite na kockice, ali ostavite koru.
  2. Stavite sve u prikladnu posudu za kuhanje. Dodajte vodu i limunov sok i kuhajte na srednje jakoj vatri 30-40 minuta, često miješajući.
  3. Kada je marmelada gotova možete je blendati kako biste uklonili veće komade voća. Zatim ih spremite u sterilizirane staklenke.

Tražite li još ideja za pripremu slatke zimnice od sezonskih namirnica, sljedeća na našem popisu je aromatična marmelada od nektarina!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!