Studenac market
26.07.2022.

Pet popularnih načina za pripremu krumpira - recept

  • Jednostavno

Priprema recepta

U „Maloj školi kuhanja“ chefa Gorana i ovoga puta možete saznati korisne i primjenjive savjete – u četvrtoj epizodi inspirirajte se idejama koje će vam dati odgovor na pitanje: „Kako najbolje pripremiti krumpir?“.

Krumpir je skromna i jeftina hrana, ali istodobno bogata svojstvima i vrlo podcijenjena. Jedna je od najviše konzumiranih namirnica diljem cijele planete, a Hrvati godišnje pojedu oko 120 tisuća tona krumpira. Osim za pripremu slanih jela, može ga se koristiti i za pripremu slatkih jela.

  1. Pommes frites - Sigurno najpopularniji način pripreme krumpira, pogotovo kod mladih generacija. Pommes frites možemo poslužiti s ribljim ili mesnim jelima.
  2. Pečeni krumpir - jednostavan za pripremiti, a dobijemo ukusan i hrskav pečen krumpir. Odličan način za pripremu mesa i ribe, kao npr. s hobotnicom. Kod ovakve pripreme, krumpir „povuče“ okuse od pečenja. Zato se ponekad kaže da nam je draže jesti taj krumpir nego pečenje.
  3. Pire krumpir - Najbolji za poslužiti s jelima u umaku. Pire možemo obogatiti dodavanjem raznih začina, ali ponekad je klasika najbolja. U ovim ljetnim mjesecima većinu nas razvesele punjene paprike s pire krumpirom za ručak.
  4. Restani krumpir - Tradicionalan način pripreme krumpira kojeg možemo poslužiti s pečenjem, mljevenim mesom ili ribom. Povijesni meniji iz Austro-Ugarske monarhije u sebi imaju recepte za pripremu restanog krumpira.
  5. Krumpir salata - Jedini od svih spomenutih načina pripreme krumpira koji se poslužuje hladan te u kombinaciji s raznim sezonskim povrćem, odličan je prilog mesnim i ribljim jelima.

Tražite li još ideja za pripremu mnogima omiljene namirnice – isprobajte tanku pogaču s krumpirom idealnu za ljetne dane!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!