26.08.2021.

Panzerotti

  • Umjereno zahtjevno
  • 30 minuta (plus kvasanje)
  • 4-6 osoba

Spojem mekog tijesta i ukusnog bogatog punjenja nastaju slasna talijanska peciva - panzerotti!

  1. Napravite tijesto kao za pizzu te ga ostavite na toplome 1 sat kako bi kvasalo. 
  2. Nakon toga oblikujte male okruglice od tijesta mase oko 80 g. Pustite ih da odstoje još 20 minuta.
  3. Gaudu i mozzarellu narežite na manje kockice, šampinjone na tanko. 
  4. Tijesto razvaljajte na tanko u krug. U sredinu stavite sastojke po želji, ali rubove ostavite prazne. S pomoću kista namočite rubove vodom kako bi se bolje zalijepili. 
  5. Rubove možete stisnuti i vilicom kako biste bili sigurni da se dobro zatvorilo i da se tijekom prženja neće otvoriti.
  6. Pržite ih na laganije zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ih izvadite na kuhinjski ubrus da se iscijedi višak masnoće. 

Volite pizzu u svim varijantama? Pizza u tijestu svakako se mora naći na vašem popisu recepata!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!