29.09.2021.

Istarski fuži s kozicama i pršutom

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4 osobe

Istarski fuži s kozicama i pršutom idealan su pokazatelj koliko je tradicionalna hrvatska kuhinja bogata raznovrsnim okusima i kombinacijama!

  1. Fuže prethodno skuhajte i ohladite.
  2. Na maslinovu ulju pirjajte narezan pršut i dodajte kozice. Pirjajte nekoliko minuta, ubacite češnjak i podlijte temeljcem.
  3. Kuhajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodajte prethodno skuhane fuže, sve dobro promiješajte i prema potrebi začinite soli i paprom.
  4. Jelo završite tako što ćete dodati maslac i ribani sir te dobro promiješati. Za kraj dodajte sitno sjeckani peršin i poslužite.

Od glavnog jela po istarskom receptu do tradicionalne dalmatinske slastice... Okusima bogatom ručku ili večeri kao desert savršeno pristaje slatka rožata!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!