Studenac market
23.07.2019.

Oslić sa salatom od boba - recept

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4 osobe

Priprema recepta

Interesiraju li vas zanimljive kombinacije okusa, isprobajte recept za oslić sa salatom od boba! Jela od boba obogatit će vaš svakodnevni jelovnik.

  1. Ledo bob skuhajte u slanoj vodi s malo maslinovog ulja, 7 - 10 minuta. Kad je bob skuhan, procijedite ga i stavite u hladnu vodu da se brzo ohladi.
  2. U posudu narežite ukiseljenu pečenu papriku, crne masline, ljubičasti luk i peršin. Dodajte bob i začinite koricom i tekućinom limuna. Stavite sol i papar po potrebi, te maslinovo ulje. Zatim spremite u hladnjak da se svi okusi povežu.
  3. Ledo oslić odledite i dobro posušite kuhinjskim ubrusom. Narežite ga na prikladne komade i začinimo soli i paprom. U posudu pripremite oštro brašno i panirajte oslić. Višak brašna protresite. Bitno je napomenuti da morate dobro osušiti oslića jer se inače brašno neće dobro vezati.
  4. Na lagano zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i nekoliko kockica Meggle maslaca. Kad se maslac otopi stavite nekoliko komada oslića. Dovoljno ga je peći 5-7 minuta sa svake strane. Prilikom serviranja poslužite i krišku limuna.

Za ljubitelje oslića pripremili smo još recepata! Isprobajte brudet od oslića, ručak uz koji štedite.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!