Studenac market
05.04.2022.

Juhe - recept

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4-6 porcija

Priprema recepta

U prvoj epizodi Studenac „Male škole kuhanja“, predstavili smo nekoliko korisnih savjeta za planiranje obroka – a sada provjerite recept Chefa Gorana za pripremu finih gustih povrtnih juha!

Guste domaće povrtne juhe jednostavne su za pripremu, a uz to su zdrave i ukusne. Kako bi uštedjeli na kuhanju, juhe možete pripremiti i zamrznuti.

U zamrzivaču ih možete držati tri mjeseca.

Korištenjem sezonskih namirnica kroz cijelu godinu hranimo se zdravo.

Kako smo već spomenuli, za pripremu guste juhe ne treba nam puno namirnica.

Za sve juhe koristit ćemo istu "bazu", a to su luk, češnjak i peršin. Njima ćemo dodavati glavnu namirnicu koja će nam dati boju i okus juhe.

Koristiti ćemo mrkvu, ciklu, grašak i cvjetaču. Po želji slobodno možete dodavati i druge namirnice, kako bi dobili juhu koju volite.

Postupak je vrlo jednostavan.

  1. Na maslinovom ulju dodajte luk i kratko ga dinstajte. Zatim dodajte češnjak i jednu od glavnih namirnica. Stavite sol i papar te dinstajte par minuta. Podlijte vodom i pustite da kuha ovisno o namirnici. Važno je da glavna namirnica omekša.
  2. Zatim pomoću štapnog miksera usitnite juhu, ako je pregusta dodajte još malo tekućine i začinite po potrebi.
  3. Gotove juhe ohladite na sobnoj temperaturi i stavite u zamrzivač. Kao što smo napomenuli potrošite ih u roku od 3 mjeseca.

Ostalo vam je viška cvjetače? Iskoristite ovo iznimno zdravo povrće za pripremu kremastog rižota od cvjetače!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!