
Topla predjela
Jaja u kruhu
25 min
Jednostavno
Hollandaise umak:
U manjoj posudi otopite maslac. U zasebnoj zdjeli pjenjačom umutite žumanjke s malo soli, papra, žličicom senfa i žlicom limunovog soka. Kad se maslac otopi, polako ga ulijevajte u smjesu žumanjaka, stalno miješajući, kako bi se izbjeglo zgrušavanje jaja.
Kad ste dodali sav maslac i sve dobro povezali, vratite posudu na laganu vatru i kuhajte još 1–2 minute uz stalno miješanje. Umak poslužite odmah ili unutar 30 minuta.
Poširana jaja:
U pliću posudu s kipućom vodom dodajte 2 žličice alkoholnog octa i smanjite temperaturu tako da voda lagano vrije. Jaja razbijte jedno po jedno u manju zdjelicu pa ih pažljivo ulijte u vodu, koju ste prethodno lagano promiješali kako biste stvorili nježan vrtlog. Kuhajte 3–5 minuta, ovisno o tome koliko želite da žumanjak ostane mekan. Pažljivo ih izvadite pomoću rupičaste žlice ili špatule.
Završni korak:
Peciva i šunku lagano tostirajte. Na svaku polovicu peciva stavite šunku, poširano jaje i prelijte toplim hollandaise umakom.