12.12.2019.

Varivo od kupusa

  • Srednje zahtjevno
  • 45 min
  • 4 osobe

Fino varivo od kupusa ojačat će vaš imunitet, a i počastiti nepce. Ako niste sigurni kako ga pripremiti, naš chef Goran otkriva svoje kulinarske tajne. 

  1. Na maslinovom ulju pirjajte poriluk, mrkvu i papriku rezanu na kockice. Nakon par minuta dodajte pancetu, Gavrilović Narodnu kobasicu, češnjak i peršin, suhu papriku i koncentrat rajčice te ostavite još koju minutu da se pirja.
  2. Kupus očistite od prvih listova, properite malo kroz hladnu vodu i narežite na kockice. Narezani kupus ostavite da se pirja oko 10 minuta, začinite soli i paprom, te podlijte s vodom ili temeljcem po želji.
  3. Nakon što je zakuhalo ostavite da kuha na srednje jakoj vatri oko 20-30 minuta. Po želji pri kraju možete dodati zapršku kako bi varivo bilo gusto.
  4. Poslužite s kiselim vrhnjem.

Volite pripremati variva? Isprobajte ukusno i zdravo varivo od slanutka!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!