Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
20.02.2020.

Krafne

  • Zahtjevnije
  • 2-3 h
  • 2-4 osobe
  1. U zagrijano mlijeko stavite DI-GO svježi kvasac i žličicu šećera. Sve dobro pjenjačom promiješajte da se kvasac otopi, pokrijte i stavite na toplo da se kvasac aktivira, smjesa zapjeni i nastanu balončići na površini.
  2. U drugoj posudi izmiksajte jaje, žumanjke, šećer, Tena ulje, rakiju, vanilin šećer, limunovu koricu i sol.
  3. Kad vam se kvasac aktivirao sve stavite u zdjelu za miksanje zajedno s pjenasto izmiksanim jajima i glatkim brašnom Čakovečki Mlinovi. Stavite nastavak za miješanje tijesta ako imate i neka se na laganoj brzini sve poveže. Kada se tijesto odvaja od posude izvadite ga na pobrašnjenu površinu i rukama još malo razradite. Vratite u zdjelu, pobrašnite i pokrijte krpom da kvasa minimalno 1 h vremena.
  4. Nakon 1 h kvasanja, tijesto izvadite na površinu te rukom malo razradite i izvaljajte na debljinu od 1 cm te prikladnim kalupom ili čašom režite krafne. Tijesto koje vam ostane slobodno ponovno razradite, razvaljajte i ponavljajte dok god imate tijesta.
  5. Kad ste narezali sve krafne pokrijte ih krpom te pustite da kvasaju još 15 minuta te ih pržite. U zagrijano ulje prvo stavite gornju stranu tijesta te je nakon 10-ak sekundi okrenite. Nemojte previše okretati jer ih nije potrebno predugo pržiti.
  6. Gotove krafne izvadite na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.
  7. Pospite šećerom u prahu i po želji napunite Nutellom.

Dobar tek!

Isprintajte recept