Cool kartica
12.03.2020.

Carsko pečenje

  • Zahtjevno
  • 3 h
  • 8-10 osoba
  1. Meso narežite tako da začini uđu dublje u mesnu površinu.
  2. Začinite koricom limuna, čilijem, češnjakom, smjesom papra u zrnu, klinčića, suhe majčine dušice, suhe paprike i krupnom soli.
  3. Zarolajte meso i zavežite konopom za pečenje.
  4. Možete ostaviti meso preko noći u hladnjaku kako bi se koža osušila i meso mariniralo. Kožu nemojte začinjavati niti uljiti.
  5. Pecite na 170 stupnjeva oko 2.30 h te zatim na 250 stupnjeva još 10-15 minuta kako bi kožica postala hrskava.
  6. Dobro operite krumpir u hladnoj vodi te posušite. Zatim ga narežite po dužini kako bi dobili pole i začinite ih soli, paprom i maslinovim uljem te stavite peći oko 30 minuta (ovisno o veličini krumpira).
  7. Kad je krumpir pri kraju izvadite ga i stavite na njega mozzarellu i pancetu te nastavite peći dok se sve ne zapeče.

Dobar tek!

Isprintajte recept

COVID-19 informacije

Saznajte sve novosti o mjerama zaštite zaposlenika i kupaca od koronavirusa

Saznajte više