Whatsapp
Studenac Market Logo

Carsko pečenje

3 h
Zahtjevno
8-10 osoba

Sastojci

  • krumpir 1 kg
  • limun 2 kom
  • carsko meso 3 kg
  • panceta
  • mozzarella
  • klinčić
  • češnjak
  • chilli
  • papar
  • sol
  • suha paprika
  • suha majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • konop za pečenje

Priprema recepta

Carsko pečenje odličan je izbor za nedjeljni obiteljski ručak. Saznajte sve trikove za pripremu ovog sočnog i ukusnog jela!

  1. Meso narežite tako da začini uđu dublje u mesnu površinu.
  2. Začinite koricom limuna, čilijem, češnjakom, smjesom papra u zrnu, klinčića, suhe majčine dušice, suhe paprike i krupnom soli.
  3. Zarolajte meso i zavežite konopom za pečenje.
  4. Možete ostaviti meso preko noći u hladnjaku kako bi se koža osušila i meso mariniralo. Kožu nemojte začinjavati niti uljiti.
  5. Pecite na 170 stupnjeva oko 2.30 h te zatim na 250 stupnjeva još 10-15 minuta kako bi kožica postala hrskava.
  6. Dobro operite krumpir u hladnoj vodi te posušite. Zatim ga narežite po dužini kako bi dobili pole i začinite ih soli, paprom i maslinovim uljem te stavite peći oko 30 minuta (ovisno o veličini krumpira).
  7. Kad je krumpir pri kraju izvadite ga i stavite na njega mozzarellu i pancetu te nastavite peći dok se sve ne zapeče.

Dobar tek!

Umjesto carskog pečenja, uvijek možete pripremiti i malo zahtjevniju deliciju - punjeni teleći mulam

Tjedna ponuda

Od četvrtka 03.12. do srijede 09.12.2025.

Pileći odresci filea prsiju

Cekin

Pileći odresci filea prsiju
-21%

5,15 €

6,60 €

svježe, 400 g, 12,88 €/kg

Vrijedi od 3.12.2025. do 9.12.2025.

MPC 6,29 € na dan 2.05.2025.

Luk crveni

Luk crveni
-20%

0,39 €

0,49 €

1 kg

Vrijedi od 3.12.2025. do 9.12.2025.

MPC 0,84 € na dan 2.05.2025.

Tjestenina penne rigate

Marodi

Tjestenina penne rigate
-43%

1,19 €

2,09 €

400 g, 2,98 €/kg

Vrijedi od 3.12.2025. do 9.12.2025.

MPC 1,90 € na dan 2.05.2025.

Bruschette

Maretti

Bruschette
-32%

0,69 €

1,02 €

rajčice masline origano, 70 g, 9,86 €/kg

Vrijedi od 3.12.2025. do 9.12.2025.

MPC 1,01 € na dan 2.05.2025.