Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
29.12.2020.

Punjeni teleći mulam

  • Zahtjevno
  • 4 h
  • 8 osoba
  1. Teleći mulam očistite ako na površini ima mnogo masnoće. Rastvorite meso tako što ćete zarezati nožem, ali pazite da ne prerežete do kraja. Tako pripremljeno meso stavite sa strane. 
  2. Promiješajte stari kruh podlijte mlijekom i pustite da upije. Zatim dodajte sve ostale sastojke te sve dobro promiješajte. 
  3. Meso začinite iznutra i izvana soli i paprom, namažite senfom i napunite punjenjem. Meso zatvorite ražnjićem ili zavežite konopom za pečenje. 
  4. Meso stavite u posudu za pečenje i premažite ga svinjskom masti i senfom. Stavite peći na 200 stupnjeva 15-20 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite otprilike dva sata uz povremeno podlijevanje masnoćama koje meso pusti. 
  5. Dok se meso peče, napravite pire tako što ćete krumpir i bundevu narezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad se skuhaju, stavite ih u blender i dodajte ostale namirnice osim slanine, koju narežite na manje komade i popržite na tavi da postane hrskava te stavite sa strane. Prema potrebi, pire začinite soli i paprom. 
  6. Kad se teletina ispekla, izvadite je i pustite 10-15 minuta da odstoji kako bi je bilo lakše rezati. 
  7. Uz to poslužite salatu po želji ili neki drugi prilog.
Isprintajte recept