25.06.2020.

Crumble od borovnica

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 6 osoba

Hrskavo, ukusno i jednostavno za pripremu - to je crumble od borovnica! U nedostatku vremena za pripremu zahtjevnog deserta, crumble vas neće razočarati, a umjesto borovnica možete koristiti i drugo voće po želji.

  1. Sve sastojke i borovnice pomiješajte te stavite sa strane dok ne napravite tijesto za crumble.
  2. Maslac i šećer miksajte nekoliko minuta, dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodajte sol i brašno te rukama izmiješajte dok ne dobijete komade tijesta nalik prhkom tijestu. 
  3. Tijesto se mora mrviti i ne trebate ga pokušati povezati. 
  4. Na dno duboke posude za pečenje stavite borovnice, a preko njih rukama pospite tijesto. Stavite peći na 190 °C oko 40 minuta dok tijesto na vrhu ne dobije lijepu zlatnu boju. 
  5. Nakon što se tijesto ispeklo, pustite da se ohladi 20 minuta prije posluživanja. Kao prilog poslužite sladoled od vanilije. 

Preferirate brzu pripremu ukusnih deserta? Samo 20 minuta vas dijeli od uživanja u neodoljivom skyr desertu!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!