Studenac Market Logo

Riba u "škartocu"

45 min
Srednje zahtjevno
2 osobe
00:00
00:56

Sastojci

  • crveni bodečnjak bez glave
  • tikvica 1 kom.
  • ljubičasti luk 2 kom.
  • Bundeva 300 g
  • limun 1 kom.
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • riža
  • bundeva 200 g

Priprema recepta

Okušajte se u pripremi ribe u "škartocu". Iako djeluje zahtjevno, uz upute chefa Gorana jednostavno ćete ju pripremiti.

  1. Ribu odmrznite i malo isperite, zatim je osušite kuhinjskim ubrusom. 
  2. Povrće očistite i narežite na manje komade. Tako pripremljeno povrće stavite na papir za pečenje i začinite ga soli, paprom  i maslinovim uljem. 
  3. Na povrće stavite ribu koju ste prethodno začinili po želji. Papir za pečenje zatvorite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 25 do 30 minuta. Deset minuta prije kraja pečenja, papir za pečenje rastvorite kako bi se riba i povrće zapekli.
  4. Bundevu narežite na kockice i stavite da se kratko zapeče na maslinovu ulju. Začinite je soli i paprom te podlijte s malo temeljca i pustite da kuha deset minuta. Zatim dodajte prethodno skuhanu rižu i pustite da tekućina iskuha do kraja.
  5. Po želji u rižoto možete dodati ribanca i maslaca. 

Ako ste zadovoljni okusom ribe u "škartocu", idući puta pripremite brancin, ribu u peći s povrćem, gotovu za samo 45 minuta.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 15.05. do srijede 21.05.2025.

Tirolska kobasica

Profina

Tirolska kobasica
-17%

4,99 €

6,05 €

1 kg

Vrijedi od 15.05.2025. do 21.05.2025.

MPC 6,05 € na dan 02.05.2025.

Suncokretovo ulje

Zvijezda

Suncokretovo ulje
-9%

1,85 €

2,05 €

1,2 l, 1,54 €/l

Vrijedi od 15.05.2025. do 21.05.2025.

MPC 2,05 € na dan 02.05.2025.

Pašteta jetrena

Gavrilović

Pašteta jetrena
-24%

0,85 €

1,12 €

50 g, 17,00 €/kg

Vrijedi od 15.05.2025. do 21.05.2025.

MPC 1,14 € na dan 02.05.2025.

Vrhnje za kuhanje

Dukat

Vrhnje za kuhanje
Super prilika

2,99 €

500 g, 5,98 €/kg

Vrijedi od 15.05.2025. do 21.05.2025.

MPC 3,56 € na dan 02.05.2025.