28.01.2021.

Kremšnite

  • Zahtjevno
  • 1 h
  • 10 komada

Pretvorite svoju kuhinju u slastičarnicu te pripremite ukusne i slatke kremšnite poput profesionalnog slastičara!

  1. Lisnato tijesto razvaljajte na malo oštrog brašna, stavite ga na lim za pečenje i izbodite vilicom. Stavite peći na 220 stupnjeva 10 do 15 minuta. S drugim komadom tijesta ponovite isto, pa ga narežite. Kad su se obje kore ispekle, stavite ih sa strane da se ohlade.
  2. Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojite 300 ml, a ostatak mlijeka stavite zakuhati. Žutanjke odvojite od bjelanjaka. Žutanjcima dodajte 170 g šećera, vanilin šećer i mlijeko pjenjačom dobro razradite, a zatim dodajte brašno i gustin. Sve dobro promiješajte. 
  3. Kad mlijeko zakuha, smanjite vatru, smjesu sa žutanjcima lagano ulijevajte u mlijeko koje kuha te miješajte pjenjačom dok sve ne pomiješate. Ako vam smjesa ima previše grudica, procijedite je kroz metalnu cjediljku. 
  4. Dok se krema lagano kuha, sa strane istucite bjelanjke. Dodajte malo soli i kad se lagano zapjeni, polako dodajte preostali šećer te miksajte sve dok ne dobijete gust snijeg od bjelanjaka. 
  5. Kad se krema od žutanjaka zgusnula, maknite s vatre te u kremu koja je još vruća dodajte nekoliko žlica snijega od bjelanjaka i dobro promiješajte. Zatim postupno dodajte ostatak snijega, dok sve ne pomiješate. 
  6. Na odgovarajući lim stavite jedan dio pečenog lisnatog tijesta i ulijte kremu, poravnajte i ostavite da se dobro ohladi. Zatim na njega stavite drugi dio pečenog lisnatog tijesta, koje ste izrezali na kocke jednake veličine. 
  7. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. 

Ako su vam se svidjele kremšnite, pripremite eklere, poznatu francusku slasticu bogatu kremom i čokoladom.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!