16.02.2021.

Crni bakalar

  • Zahtjevno
  • 90 min
  • 4 osobe

Bakalar je namirnica koja obiluje bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama. Počastite se uz zapečeni crni bakalar! 

  1. PODRAVKA pelat stavite kuhati kao za šalšu, s krupno sjeckanim lukom, češnjakom i peršinom. Začinite prema potrebi i pustite da sva tekućina iskuha kako bi šalša bila gusta.
  2. Na maslacu i ZVIJEZDA maslinovu ulju pirjajte poriluk, dodajte PODRAVKA palentu i podlijte ribljim temeljcem. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još nekoliko minuta.
  3. Pri kraju dodajte ribani sir i dobro promiješajte. Po želji ohladite palentu i narežite je na porcije te je prije posluživanja zapecite u pećnici.
  4. Pripremite smjesu tako što ćete pomiješati kiselo vrhnje i mljeveni badem te je stavite u hladnjak kako bi se lagano stisnula.
  5. LEDO bakalar dobro osušite i začinite soli i paprom, stavite na masni papir i preko njega premažite prethodno napravljenu smjesu.
  6. Pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta.

Akovam se svidio ovaj recept, otkrijte kako pripremiti ukusan bakalar sa slanutkom.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!