04.08.2021.

Pureći batak u umaku od višanja

  • Umjereno zahtjevno
  • 90 minuta
  • 2-3 osobe

Pureći batak u umaku od višanja prava je delicija za istinske gurmane!

  1. Pureći batak odvojite od kosti. Začinite ga soli i paprom. Tanko narezan pršut stavite s unutarnje strane, a zatim zamotajte batak i zavežite koncem kako se ne bi otvarao tijekom kuhanja. 
  2. Na maslinovu ulju i maslacu pirjajte batak sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Zatim podlijte crnim vinom, dodajte višnje i grožđice. Pustite sve da kuha na lagano dok se pureći batak ne skuha, a svi ostali sastojci ne sjedine. 
  3. Kad je gotovo, batak izvadite, uklonite konac i narežite na ploške. Poslužite s prilogom i umakom.

Uživate li u slatko-slanim okusima, isprobajte i našu šunku s glazurom od meda!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!