20.10.2021.

Zelena tjestenina s piletinom i gljivama

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4 osobe

Jednostavno i gotovo u trenu - ukusna zelena tjestenina s piletinom i gljivama na vašem stolu će biti u svega 45 minuta!

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i stavite sa strane.
  2. Piletinu narežite na manje komade, začinite i zapecite na ulju. U istu posudu stavite sitno narezan luk i narezane šampinjone. Pirjajte ih nekoliko minuta i dodajte češnjak i peršin.
  3. Podlijte bijelim vinom i pustite da kuha dok alkohol ne ishlapi.
  4. Dodajte temeljac i vrhnje za kuhanje. Stavite na umjerenu vatru i kuhajte oko 25 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca prema potrebi.
  5. Pri kraju začinite prema potrebi.
  6. Poslužite sa zelenim rezancima.

Za podjednako brz i jednostavan obrok u vegetarijanskoj verziji isprobajte naš recept za špagete s ricottom i mascarpone sirom!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!