23.07.2019.
Puretina sa salatom od slanutka
- Vindija pureće filee narežite na manje komadiće i stavite marinirati u soya umak, malo začinjen soli i paprom.
- Ljubičasti luk narežite na male kockice, a češnjak i peršin nasjeckajte. Lagano pirjajte na Coppini maslinovom ulju i nakon nekoliko minuta dodajte Podravka slanutak koji ste procijedili. Sve skupa lagano pirjajte i ubacite feta sir. Nakon toga dovoljno je samo nekoliko minuta držati na vatri da se sir otopi i poveže sve. Po potrebi začinite soli i paprom.
- Vindija pureće filee izvadite iz marinade i stavite sušiti na kuhinjski papir. Nakon toga u tri zasebne posude stavite NTL glatko brašno, krušne mrvice koje pomiješajte sa sezamom i jaja koja začinite i istucite.
- Panirajte redoslijedom brašno – jaja – krušne mrvice. Pržite u ne prejako zagrijanom Zvijezda suncokretovom ulju. Sa svake strane dovoljno je 1,30 - 2 minute prženja.