Studenac Market Logo

Puretina sa salatom od slanutka

1.30-2 h
Jednostavno
4 osobe

Sastojci

  • Vindija pureći odresci file 400 g
  • Podravka slanutak 400 g
  • Zvijezda suncokretovo ulje
  • NTL brašno glatko tip 550
  • Coppini ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • krušne mrvice
  • jaja 4 kom
  • sezam
  • sol
  • papar
  • feta sir
  • ljubičasti luk
  • češnjak
  • peršin
  • soya umak

Priprema recepta

Isprobajte puretinu sa salatom od slanutka, odličnu i osvježavajuću kombinaciju okusa idealnu za vruće ljetne dane.

  1. Vindija pureće filee narežite na manje komadiće i stavite marinirati u soya umak, malo začinjen soli i paprom.
  2. Ljubičasti luk narežite na male kockice, a češnjak i peršin nasjeckajte. Lagano pirjajte na Coppini maslinovom ulju i nakon nekoliko minuta dodajte Podravka slanutak koji ste procijedili. Sve skupa lagano pirjajte i ubacite feta sir. Nakon toga dovoljno je samo nekoliko minuta držati na vatri da se sir otopi i poveže sve. Po potrebi začinite soli i paprom.
  3. Vindija pureće filee izvadite iz marinade i stavite sušiti na kuhinjski papir. Nakon toga u tri zasebne posude stavite NTL glatko brašno, krušne mrvice koje pomiješajte sa sezamom i jaja koja začinite i istucite.
  4. Panirajte redoslijedom brašno – jaja – krušne mrvice. Pržite u ne prejako zagrijanom Zvijezda suncokretovom ulju. Sa svake strane dovoljno je 1,30 - 2 minute prženja.

Ako vam se sviđa recept za puretinu i salatu od slanutka, otkrijte i kako pripremiti varivo od slanutka!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 5.12. do srijede 11.12.2024.

Čokolada Kinder

Ferrero

Čokolada Kinder
-22%

2,09 €

2,69 €

150 g, 13,93 €/kg

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Čajna salama

Gavrilović

Čajna salama
-27%

14,90 €

20,59 €

1 kg

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Mlijeko trajno

z bregov

Mlijeko trajno
Super prilika

0,88 €

2,8% m.m., 1 l

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.

Mljevena junetina

Pik Vrbovec

Mljevena junetina
Super prilika

4,73 €

svježe, 540 g, 8,76 €/kg

Vrijedi od 5.12.2024. do 11.12.2024.