29.12.2021.

Punjeni svinjski file

  • Umjereno zahtjevno
  • 1 h
  • 4-6 osoba

Recep kao stvoren za novogodišnju noć - punjeni svinjski file,  jelo kojim će vaši gosti biti oduševljeni, a za čiju pripremu je dovoljno svega sat vremena. 

  1. File narežite tako da ga zarežete po polovici i rastvorite, kao knjigu. Istucite ga batom za meso, začinite soli i paprom te premažite senfom.
  2. Gljive narežite na tanko i stavite na zagrijano maslinovo ulje, pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte sitno narezani luk i pancetu. 
  3. Nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i peršin te podlijte s malo bijelog vina i kuhajte nekoliko minuta, dok sve ne omekša. 
  4. Dobivenu smjesu stavite na narezani svinjski file i zavijte. Rubove zatvorite drvenim ražnjićima ili čačkalicama. 
  5. Gornji dio mesa posolite i popaprite te premažite maslinovim uljem. 
  6. Na zagrijanu tavu stavite meso i zapecite ga sa svih strana. Dodajte povrće koje ste narezali na manje komade i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 45 minuta do 1 sat.
  7. Kad se meso ispeklo, narežite ga i poslužite.

A kao ukusni snack, poslužite gostima ove slane rolice - jednostavne za pripremu, a sa stola nestaju za tren oka! 

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!