Studenac market
16.03.2022.

Zapečeni njoki s povrćem

  • Umjereno zahtjevno
  • 1 h
  • 4 osobe

Zapečeni njoki s povrćem obrok su koji lako možete prilagoditi svojim željama! Iskoristite omiljeno sezonsko povrće i uživajte u bogatstvu okusa.

  1. Njoke kuhajte malo kraće nego što je preporučeno, kako se kasnije ne bi prekuhali.
  2. Povrće očistite i narežite na manje komade. Pirjajte nekoliko minuta na maslinovu ulju i maslacu te posolite i popaprite.
  3. Dok se povrće pirja, napravite umak bešamel. Na otopljenom maslacu kratko propržite brašno uz stalno miješanje. Dodajte mlijeko te posolite i popaprite. 
  4. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok umak ne postane gust. Nakon toga uklonite s vatre i pustite nekoliko minuta da se ohladi. 
  5. Dodajte ribani sir i jaje te odmah dobro promiješajte. Prema potrebi još začinite. 
  6. U pirjano povrće dodajte njoke. Promiješajte i stavite u prikladnu posudu, prelijte bešamelom i zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta, odnosno dok se površina ne zapeče.

Volite li više ove slasne okruglice u mesnim varijantama, oduševit će vas njoki s puretinom i gljivama!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!