Studenac market
27.07.2022.

Tjestenina s pestom od špinata i feta sirom - recept

  • Umjereno zahtjevno
  • 30 minuta
  • 3-4 osobe

Priprema recepta

Tjestenina s pestom od špinata i feta sirom oduševit će sve ljubitelje mediteranske kuhinje!

  1. U blender stavite mladi špinat, feta sir, pola oraha i cijeli režanj češnjaka, sol, papar i maslinovo ulje. Sve dobro izmiksajte.
  2. Kruh zajedno s ostatkom oraha usitnite i tostirajte na tavi dok lagano ne potamne, zatim ih stavite sa strane.
  3. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Procijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Kuhanu tjesteninu stavite u prikladnu posudu, dodajte joj prethodno napravljen pesto i podlijte kipućom vodom u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Poslužite i pospite tostiranim kruhom i orasima.

Zapečena brokula s tjesteninom još je jedna od ideja za odličan povrtno-sirni zalogaj! Isprobajte ovu kombinaciju i uživajte u zanimljivim okusima.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!