01.12.2021.

Zapečena brokula s tjesteninom

  • Jednostavno
  • 45 minuta
  • 4 osobe

Recept za zapečenu brokulu s tjesteninom voljet će i oni kojima brokula nije na listi najdražeg povrća - isprobajte i nećete se razočarati!

  1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, procijedite i stavite sa strane.
  2. U slanoj vodi skuhajte brokulu koju ste prethodno očistili. Kuhajte je nekoliko minuta, pripazite da se ne prekuha.
  3. Zatim procijedite i pomiješajte s prethodno skuhanom tjesteninom.
  4. Na maslacu popecite sitno nasjeckan češnjak i luk dok ne omekšaju, dodajte sitno sjeckani peršin i brašno. 
  5. Uz stalno miješanje polako dodajte temeljac i mlijeko. 
  6. Pustite da lagano kuha dok se ne zgusne. 
  7. Uklonite s vatre i dodajte gaudu i parmezan te začinite prema potrebi.
  8. Prikladnu posudu za pečenje premažite maslacem. Prebacite tjesteninu i brokulu te sve prelijte umakom od sira i pospite krušnim mrvicama.
  9. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Preferirate li ipak mesnu verziju, isprobajte zapečenu tjesteninu s puretinom!  

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!