24.07.2019.
Gibanica
- Luneta svježa jaja dobro izmiješajte pjenjačom. U njih dodajte Meggle svježi sir, prašak za pecivo, 0,5 dl ulja, 300 ml mineralne, sol i sve dobro sjedinite.
- Lim za pečenje nauljite, a ostatak ulja pomiješajte s malo mineralne vode.
- Na dno lima stavite kore i premažite ih mješavinom ulja i mineralne vode.
- Zatim je potrebno koru po koru lagano izgužvati, iskidati na pola i umakati u smjesu od sira.
- Kore slažite jednu do druge i pazite da nisu previše nabijene i natopljene.
- Kad ste prekrili lim natopljenim korama, ostatak smjese sira prelijte po njima.
- Prekrijemo ih s 1 do 2 reda kora i sve dobro premažite mješavinom ulja i mineralne.
- Stavite ih u prethodno zagrijanu peć na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.