26.04.2023.

Quiche

  • Srednje zahtjevno
  • 1 h 30 min
  • 8 porcija
  1. Za tijesto u većoj zdjeli sjedinite brašno i sol. Dodajte maslac narezan na kockice i razmrvite ga u brašno. Na kraju dodajte jaje i vrhnje te umijesite glatko tijesto. Nemojte mijesiti predugo jer će vam tijesto ispasti žilavo.
  2. Oblikujte tijesto u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  3. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće. Pršut narežite na kockice, a sir naribajte. Na maslinovom ulju kratko prepržite mladi luk. U zdjelu dodajte jaja, kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te začine i sjedinite pjenjačom.
  4. Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva. Ohlađeno tijesto razvaljajte u krug debljine 0,5 cm, promjera 7 cm većeg od kalupa u kojem ćete peći quiche. Prebacite tijesto u kalup i prstima pritisnite tijesto uz stijenke kalupa. Izbodite tijesto vilicom, rasporedite šunku, sir i mladi luk te ulijte nadjev i pažljivo prebacite u pećnicu. Pecite quiche 40-45 minuta. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi pola sata prije posluživanja.
Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!