Studenac market
27.07.2023.

Bučnica

  • Jednostavno
  • 35 minuta
  • 10 porcija
  1. Buču ogulite, očistite i naribajte na ribež za sir. Naribanu buču posolite 1 žličicom soli i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je ocijedite rukama, a zatim je stavite u kuhinjsku krpu, zavežite i dobro stišćite rukama kako bi pustila svu suvišnu vodu. Stavite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.
  2. Dodajte sir i jaja te posolite. Dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje premažite s 2 žlice maslacem. Na čistu podlogu stavite jednu koru, premažite je maslacem, dodajte još jednu koru koju također premažite maslacem. Poklopite korom, na polovicu nanesite nadjev i zarolajte. Ponovite s ostatkom kora i nadjeva.
  4. Na kraju premažite bučnicu ostatkom maslaca.
    Pecite bučnicu u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne dobije lijepu boju i ne bude fino hrskava.
  5. Zadnjih 10 minuta je izvadite iz pećnice i premažite vrhnjem kako bi bila još hrskavija. Bučnicu najbolje poslužite dok je još vruća.
Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!