Studenac Market Logo

Mesna štruca s jajima

1 h 20 min
Srednje zahtjevno
8 porcija

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 800 g mljevene junetine
  • 5 jaja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 50 ml mlijeka
  • žličica soli
  • ½ žličice mljevene paprike
  • prstohvat papra
  • 2 žlice kečapa

Priprema recepta

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Zakuhajte vodu i tvrdo skuhajte 4 jaja. Zagrijte mlijeko i prelijte preko krušnih mrvica. Ostavite kratko da mrvice upiju mlijeko.
  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu junetinu, jaje, sjeckani peršin, natopljene krušne mrvice, luk, češnjak i začine. Sjedinite smjesu kuhačom ili rukama. Kuhana jaja ogulite.
  3. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Na radnu površinu raširite prozirnu foliju. Na foliju stavite 2/3 smjese od mesa i ravnomjerno rasporedite u pravokutnik veličine oko 15x 25 cm i debljine oko 1 cm. Poredajte tvrdo kuhana jaja i prekrijte jaja ostatkom smjese za štrucu. Uz pomoć prozirne folije meso čvrsto zarolajte u štrucu. Maknite foliju i stavite mesnu štrucu na pripremljeni lim.
  4. Stavite štrucu u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite, premažite kečapom i vratite u pećnicu na 10 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi 10 minuta. Narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i kuhane mahune.

Kao prilog uz ovo bogato jelo odlično će se uklopiti francuska salata. Dobar tek!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 14.11. do srijede 20.11.2024.

Toaletni papir

Nuvolette

Toaletni papir
-16%

2,49 €

2,99 €

3 sloja, 10/1, 0,25 €/rola

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Čokolada noisette

Dorina

Čokolada noisette
-34%

3,19 €

4,85 €

220 g, 14,50 €/kg

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Higijenski ulošci

Libresse

Higijenski ulošci
-21%

2,49 €

3,18 €

normal, 20 kom, 0,12 €/kom

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Arf cream

Arf

Arf cream
Super prilika

1,79 €

1,79 €

orginal, 400 ml, 4,48 €/l

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.