Studenac market
27.09.2023.

Mesna štruca s jajima

  • Srednje zahtjevno
  • 1 h 20 min
  • 8 porcija
  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Zakuhajte vodu i tvrdo skuhajte 4 jaja. Zagrijte mlijeko i prelijte preko krušnih mrvica. Ostavite kratko da mrvice upiju mlijeko.
  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu junetinu, jaje, sjeckani peršin, natopljene krušne mrvice, luk, češnjak i začine. Sjedinite smjesu kuhačom ili rukama. Kuhana jaja ogulite.
  3. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Na radnu površinu raširite prozirnu foliju. Na foliju stavite 2/3 smjese od mesa i ravnomjerno rasporedite u pravokutnik veličine oko 15x 25 cm i debljine oko 1 cm. Poredajte tvrdo kuhana jaja i prekrijte jaja ostatkom smjese za štrucu. Uz pomoć prozirne folije meso čvrsto zarolajte u štrucu. Maknite foliju i stavite mesnu štrucu na pripremljeni lim.
  4. Stavite štrucu u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite, premažite kečapom i vratite u pećnicu na 10 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi 10 minuta. Narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i kuhane mahune.
Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!