Studenac market
22.05.2024.

Lisnati zalogaji s kremom i jagodama - recept

  • Jednostavno
  • 50 min
  • 12 porcija

Priprema recepta

  1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne. Sjedinite 50 ml mlijeka, šećer i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zagrijte u lončiću do vrenja. Maknite mlijeko s vatre i uz miješanje ulijte mješavinu s pudingom. Vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Maknite s vatre, prebacite u zdjelicu i pokrijte folijom.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite pek papirom. Lisnato tijesto razvaljajte, izbodite vilicom i premažite razmućenim jajetom. Narežite lisnato na kvadrate 5 x 5 cm i prebacite na lim za pečenje.
  3. Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice, prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade.
  4. Vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Jagode operite i nasjeckajte na kolutiće. Prebacite obje kreme u slastičarske vrećice.
  5. Na jedan komad lisnatog istisnite malo kreme od vanilije, dodajte žličicu džema, jagode i šlag. Poklopite s drugim komadom lisnatog. Ponovite s ostatkom, posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Za sve ljubitelje slastica, isprobajte ukusne raffaello kuglice s jagodama – savršen spoj kokosa, bijele čokolade i jagoda.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!