Studenac market
22.08.2024.

Sataraš s palentom - recept

  • Jednostavno
  • 1 h 20 min
  • 4 porcije

Priprema recepta

  1. Očistite luk i narežite ga na sitno. Paprike očistite od sjemenki i narežite na veće kockice. Rajčicu narežite na kockice.
  2. U dublju tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane staklast, oko 10 minuta. Na luk dodajte sjeckani češnjak i nastavite pirjati. Nakon 2 minute dodajte rajčice i paprike, posolite i popaprite te poklopite.
  3. Ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 30-35 minuta uz povremeno miješanje. Za to vrijeme zakuhajte vodu. Dodajte sol, smanjite vatru te uz miješanje ubacite palentu. Kuhajte uz miješanje oko 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite pokriveno.
  4. Kad se sataraš zgusnuo, dodajte sjeckani peršin i maknite s vatre. Poslužiti uz palentu.
Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!