12.06.2019.

Bolognese sa šampinjonima i špagetima

Uz popularni umak bolognese sa šampinjonima i špagetima osjećat ćete se kao da ste u Italiji!

Priprema
  1. Na maslinovom ulju pirjati sitno sjeckano povrće nekoliko minuta.
  2. Zatim dodati mljeveno meso i lagano začiniti sa soli i paprom, dodati konšerve i sve skupa pirjati desetak minuta na srednje jakoj vatri uz često miješanje.
  3. Nakon toga podliti goveđim temeljcem i lagano kuhati otprilike sat vremena, dok meso ne bude skuhano.
  4. Marodi tjesteninu staviti u kipuću slanu vodu i kuhati 9 minuta da bude "al dente" skuhano.
  5. Procijediti i ukoliko se servira odmah, poslužiti, a ako ne, najbolje je ohladiti tjesteninu hladnom vodom.
  6. Poslužiti sa Sirela ribancem. 

Nastavite pripremati tradicionalna talijanska jela. Ukusne mesne okruglice mogu biti vaš sljedeći odabir!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!