Cool kartica
24.07.2019.

Mesne okruglice

  • Lagano
  • 1.30-2 h
  • 4 osobe
  1. Luk, češnjak i peršin usitnite. U posudu stavite PIK mljevenu junetinu i začinite parmezanom, origanom, jajem, krušnim mrvicama, soli, paprom i  BELJE domaćom dimljenom slaninom narezanom na kockice. Zatim dodajte prethodno usitnjen luk, češnjak i peršin.
  2. Od začinjene PIK junetine napravite okruglice, veličine po želji. U dubokoj teći zagrijte maslinovo ulje i stavljajte okruglice koje ste prethodno obložili NTL brašnom. Dovoljno je da okruglice s vanjske strane zapečete i dobijete koricu. Izvadite sa strane.
  3. Na istoj masnoći stavite nekoliko žlica NTL brašna da dobijete zapršku. Nekoliko minuta je dinstajte, nakon čega stavite luk, češnjak, peršin i kockice BELJE dimljene slanine. Kad se sve izdinstalo dodajte povrtni temeljac, pustite da malo zakuha i vratite okruglice da se nastave kuhati. Kuhajte ih ovisno o veličini, ako su manje dovoljno je 45 minuta do 1 sat.

 

  1. Za pire, krumpir narežite na kockice i pustite da se skuhaju. Procijedite te u vodu stavite maslac i malo temeljca te sve izmiksajte. Po želji možete staviti češnjak i nasjeckani peršin.
  2. LEDO carsku mješavinu kuhajte 4 - 6 minuta u kipućoj vodi, nakon čega procijedite i začinite soli i paprom.
  3. Servirajte pire krumpir te na njega stavite mesne okruglice i carsku mješavinu povrća. Sve skupa polijte umakom u kojem su se kuhale okruglice.
Isprintajte recept