09.01.2020.

Zapečena tjestenina

  • Zahtjevnije
  • 1 h
  • 4 osobe

Zapečena tjestenina odličan je odabir za brz i ukusan obrok. Pureće meso ovom jelu daje sočnost, a začini posebnu aromu. 

  1. Pureće meso nasjeckano na kockice zapecite na Orgula maslinovom ulju i začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  2. Kad meso dobije boju izvadite ga i na istoj masnoći dodajte luk i šampinjone. Nakon par minuta dinstanja stavite češnjak, peršin i podlijte bijelim vinom.
  3. Nakon što alkohol ishlapi dodajte šalšu te stavite prethodno zapečenu puretinu. Promiješajte te nadodajte po potrebi pilećeg temeljca. Kuhajte 10 minuta.
  4. Barilla Pene rigate kuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta kraće nego je preporučeno na pakiranju. Tako skuhanu Barilla tjesteninu ubacite u umak i kuhajte još 2 do 3 minute.
  5. U vatrostalnu zdjelu stavite red tjestenine s umakom, pospite ribanim sirom i mozzarellom. Ponovite postupak, tako da imate dva reda. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

Dobar tek!

Otkrijte sve trikove za pripremu domaće tjestenine!

Isprintajte recept

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!