Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
09.01.2020.

Zapečena tjestenina

  • Zahtjevnije
  • 1h
  • 4 osobe
  1. Pureće meso nasjeckano na kockice zapecite na Orgula maslinovom ulju i začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  2. Kad meso dobije boju izvadite ga i na istoj masnoći dodajte luk i šampinjone. Nakon par minuta dinstanja stavite češnjak, peršin i podlijte bijelim vinom.
  3. Nakon što alkohol ishlapi dodajte šalšu te stavite prethodno zapečenu puretinu. Promiješajte te nadodajte po potrebi pilećeg temeljca. Kuhajte 10 minuta.
  4. Barilla Pene rigate kuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta kraće nego je preporučeno na pakiranju. Tako skuhanu Barilla tjesteninu ubacite u umak i kuhajte još 2 do 3 minute.
  5. U vatrostalnu zdjelu stavite red tjestenine s umakom, pospite ribanim sirom i mozzarellom. Ponovite postupak, tako da imate dva reda. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

Dobar tek!

Isprintajte recept