Studenac market
13.02.2020.

Složenac od piletine - recept

  • Zahtjevnije
  • 2 h
  • 4-6 osoba

Priprema recepta

Sočni složenac od piletine i krumpira odlična je ideja za ukusan obrok. Ono što će ovom jelu dati poseban okus je preljev od kiselog vrhnja i ribanca.

  1. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploske pomoću ribeža ili nečeg sličnog. Dok pripremate ostale namirnice krumpir držite u hladnoj vodi.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte poriluk i crvenu papriku nekoliko minuta. Zatim dodajte Vindija piletinu koju trebate narezati na kockice. Začinite soli i paprom te pustite da se malo zapeče.
  3. Dodajte šampinjone koji će pustiti malo tekućine, nakon što tekućina iskuha ubacite češnjak i peršin. Sve skupa pirjajte oko 10 minuta.
  4. Posudu za pečenje premažite maslinovim ulje kako se krumpir i ostali sastojci ne bi lijepili. Nakon toga slažite red krumpira te red namirnica dok ne potrošite sav nadjev. Na svaki kat nadjeva pospite ribanca i poneki kat krumpira začinite solju i paprom kako ne bi bili neslani.
  5. Kad ste sve složili na vrh dodajte malo maslinovog ulja te poklopite s alu folijom i stavite na pečenje oko 1 h na 180 stupnjeva. Na 45 minuti pečenja uklonite alu foliju te pustite da se krumpir na površini malo zapeče.
  6. Dok se peče napravite preljev od kiselog vrhnja, ribanca i jaja. Začinite soli i paprom. Nakon što je prošlo 1 h pečenja izvadite iz pećnice te prelijte preljevom od kiselog vrhnja. Vratite u peć i nastavite peći još 15-20 minuta, odnosno dok ne dobijete zapečenu koricu.

Dobar tek!

Umjesto piletine, za pripremu ukusnog ručka možete iskoristiti i popularni patlidžan. Saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!