Cool kartica
13.06.2019.

Složenac od patlidžana

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 2 osobe
Priprema
  1. Patlidžan narezati na komade oko 1 cm debljine, dobro ih posoliti te ostaviti 30 min da puste gorčinu.
  2. Narezati luk na polumjesece i pirjati na maslinovom ulju, zatim dodati češsnjak, peršin i Podravka sjeckanu rajčicu sa malo vode. Kuhati oko 30 min dok ne dobijete gustu salšu.
  3. Patlidžan stisnuti rukom da izbaci što više tekućine i uvaljati u oštro brašno. Frigati na lagano zagrijanom Zorela suncokretovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Slagati na nekoliko slojeva patlidžan, salšu, mozzarellu a na vrh posuti ribani parmezan.
  5. Sve skupa peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Isprintajte recept