13.06.2019.

Složenac od patlidžana

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 2 osobe

"Parmigiana di melanzane" ili složenac od patlidžana vrhunsko je talijansko jelo, jednostavne pripreme, spremno za posluživanje za 1 sat.

Priprema
  1. Patlidžan narezati na komade oko 1 cm debljine, dobro ih posoliti te ostaviti 30 min da puste gorčinu.
  2. Narezati luk na polumjesece i pirjati na maslinovom ulju, zatim dodati češsnjak, peršin i Podravka sjeckanu rajčicu sa malo vode. Kuhati oko 30 min dok ne dobijete gustu salšu.
  3. Patlidžan stisnuti rukom da izbaci što više tekućine i uvaljati u oštro brašno. Frigati na lagano zagrijanom Zorela suncokretovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Slagati na nekoliko slojeva patlidžan, salšu, mozzarellu a na vrh posuti ribani parmezan.
  5. Sve skupa peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Oduševljeni ste receptom za složenac od patlidžana? Onda će vam se sigurno svidjeti naši punjeni patlidžani!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!