Studenac kupi i pokupi Cool kartica
02.04.2020.

Beskvasna makovnjača

  • Zahtjevnije
  • 1.30 h
  • 4-6 osoba
  1. U posudu za miješanje stavite margarin sobne temperature i šećer te kratko izmiksajte. Zatim dodajte žumanjak, Vindija kiselo vrhnje i koricu limuna pa opet sve dobro izmiksajte.
  2. Nakon toga dodajte brašno i prašak za pecivo te kratko izmiksajte i zatim kratko rukom promiješajte i stavite u hladnjak 30 minuta. Dok se tijesto hladi napravite punjenje od maka.
  3. U zdjelu stavite mak i šećer te promiješajte, zatim dodajte zagrijano mlijeko i rum, promiješajte te na kraju ubacite snijeg od bjelanjka. Ako vam smjesa bude rijetka slobodno je stavite kuhati na laganu temperaturu nekoliko minuta.
  4. Tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite ga i podijelite na 3 komada. Razvaljajte, ne pretanko i napunite s punjenjem. Zamotajte makovnjače, stavite ih na papir za pečenje.
  5. Nakon toga premažite otopljenim margarinom i probodite vilicom po dužini kako se ne bi previše napuhalo i popucalo tijekom pečenja.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Pečenu makovnjaču pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Isprintajte recept